top of page

Recentste informatie over de zoektochten

Op deze pagina vind je alle mogelijke informatie aangaande de zoektochten van 2023.

Gaande van foto's die niet meer kunnen gevonden worden tot afgesloten paden en alle andere gebeurtenissen die een invloed kunnen hebben op onze zoektochten.

Als je onderweg iets tegenkomt dat het goede verloop van de zoektochten kan hinderen, aarzel dan niet om het te melden.
Kijk vooraf toch eens op deze pagina of het probleem al niet eerder beschreven werd.

 

In Velzeke meldt een deelnemer ons vandaag (17 augustus) dat er een groot nest van Aziatische hoornaars zit tussen de knooppunten 88 en 89. 
Extreme voorzichtigheid aan de dag leggen bij passage of liever nog: wandeling even uitstellen.

Volop zomer in de Vlaamse Ardennen, dus zorgt begroeiing van kruiden, grassen, struiken en bomen er soms voor dat het vinden van een foto wat moeilijker kan worden. Als je merkt dat een foto echt helemaal overgroeid geraakt, mag je ons altijd een seintje geven.

Foto 5 van Gewone Zoektocht Schorisse ziet er nu anders uit.

Gewone Zoektocht 2 in Schorisse - Foto 7 uit wedstrijd genomen
Foto 7 van deze zoektocht kan sinds enige tijd nu twee keer gevonden worden. Bovendien kan de lokalisering van de foto een beetje twijfelachtig zijn.Bijgevolg wordt deze foto uit  wedstrijd genomen. In het antwoordformulier staat het juiste antwoord vooraf ingevuld.Bij alle inzendingen die al gebeurd zijn wordt er hoe dan ook een punt voor deze foto gegeven.

Foto's  10 en 12 van Gewone Zoektocht 3 in Parike uit wedstrijd genomen


In de gewone zoektocht 3 in Parike kunnen twee foto's niet meer gevonden worden.
Het onderwerp van foto 10 bestaat nog, maar is van opstelling veranderd waardoor het mede door hooggroeiend gras te moeilijk geworden is.
Het onderwerp van foto 12 is helemaal verdwenen.
Beide foto's zijn uit wedstrijd genomen; het antwoord voor beide is vooraf ingevuld op het antwoordformulier zodat je van deze punten al zeker bent.
Ook alle nu al ingestuurde antwoorden zullen als juist beschouwd worden.

Intussen staan de Vlaamse Ardennen er op zijn best bij. Dat kan hier en daar wel eens resulteren in met gras overgroeide paden. Als het echt overdreven wordt, kunt u dat gerust melden. We verwittigen dan de bevoegde gemeente, maar dat er dan ook daadwerkelijk verbetering in komt kunnen we niet beloven.
We kregen al melding van welige grasgroei tussen knooppunten 25 en 26, en tussen knooppunten 96 en 1 in de zoektocht van Parike en speelden dit al door aan de betrokken gemeenten.

Downloads van Gewone Zoektocht 2 - Schorisse  (tot 27 april) kunnen op pagina 7 verkeerde mogelijke antwoorden bevatten.
De correcte mogelijkheden zijn onderstaande:

bottom of page